Ilustracija

"The Sun" pisao o Crnoj Gori: Nepravedno zapostavljena destinacija

Britanski "The Sun" nedavno je objavio tekst o Crnoj Gori, predstavljajući našu zemlju sa zadivljujućim krajolicima, ali često zanemarenu kao destinaciju kod britanskih turista.

Tekst je nastao povodom uvođenja novih letova za Crnu Goru.

Iz "The Sun" navode da Britanci gotovo zanemaruju Crnu Goru, uprkos zadivljujućim krajolicima, prekrasnim plažama i vrlo jefinom pivu.

Kako su objavili, Crna Gora je "spremna da dočeka novi talas turista iz Velike Britanije", jer se pokreće nova avio linija iz Bristola za Tivat.

Tako će Bristol postati treći britanski grad koji je povezan sa Tivtom. Londonski Getvik i aerodrom Luton takođe nude letove za naš primorski grad. 

"Tivat je dom slikovite luke, kao i pećina, jezera i planinskih staza. Gliseri napuštaju zaliv svaki dan kako bi odveli ljude u istraživanje morskih pećina, dok barovi u gradu poslužuju pivo za oko dvije funte", piše "The Sun". 

Naveli su i da je Tivat takođe pogodna baza za ljude koji žele da istraže ostatak zemlje, koja ima nevjerovatna prirodna mjesta, istorijske gradove i predivne plažama.

"Među glavnim odredištima u Crnoj Gori je Kotor, sa svojim zapanjujućim reflektirajućim zalivom, koji se nalazi pored fascinantnog starog grada. Stari grad je poznat po svojim krivudavim ulicama i romaničkim crkvama", piše britanski magazin.

Pomenuli su još jedno lijepoo primorsko mjesto, a to je Stari Bar, smješten među brdima u podnožju planine Rumije.

Osim toga, kao obavezno mjesto za posjetiti izdvojili su i Sveti Stefan, napomenuvši da su tamo gostovali Merilin Monro, Bred Pit i princeza Margaret. 

Takođe su poručili da su crnogorske obale posjetili i članovi kultnog benda Rolling Stones i Madonna.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.