Pistorijus: Putin želi destabilizaciju Nemačke

Pistorijus: Putin želi destabilizaciju Nemačke

Njemački ministar odbrane Boris Pistorijus optužio je ruskog predsjednika Vladimira Putina da želi ``destabilizaciju`` zemlje, poslije prenošenja snimka iz Rusije o povjerljivoj razmjeni među njemačkim oficirima o isporuci oružja Ukrajini.

„U pitanju je jednostavno korišćenje tog snimka za destabilizaciju i podrivanje jedinstva Njemačke“, rekao je Pistorijus novinarima u Berlinu.

Prema njegovim riječima, jasno je da je riječ o pravljenju političkih podjela na unutrašnjem planu u Njemačkoj.

„Iskreno se nadam da Putin neće uspjeti i da ćemo ostati ujedinjeni“, dodao je njemački ministar.

Na društvenim mrežama iz Rusije u petak je emitovan audio snimak video-konferencijskog sastanka njemačkih visokih oficira.

U tom razgovoru se posebno razmatrala hipoteza o isporuci raketa Taurus dugog dometa njemačke proizvodnje u Kijev.

Njemačko ministarstvo odbrane potvrdilo je u subotu da je snimak autentičan i da je bio „presretnut“.

Sadržaj snimka dolazi u nezgodnom trenutku za Njemačku jer Berlin zvanično odbija da Kijevu isporuči rakete Taurus uz obrazloženje da bi tada postajala opasnost od zaoštravanja rata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.