Kalifornija: Stiže oluja, najavljeno i do tri metra snijega

Kalifornija: Stiže oluja, najavljeno i do tri metra snijega

Nacionalni park Josemiti i skijališta su zatvoreni, a od danas se više ne može putovati obližnjim putevima Stanovnici Kalifornije pozvani su da se sklone i pripreme za nestanak struje, olujni vjetar i rekordne količine snijega ovog vikenda, a najavljuju se čak padavine do tri metra, prenosi B92.

Očekuje se da će se opasni uslovi u regionu Sijera Nevade značajno pogoršati tokom vikenda, sa visokim rizikom od snijega, slabom vidljivošću i lavinama širom planinskog lanca, što onemogućava putovanje.

Mogući su udari vjetra do 160 kilometara na čas, navodi meteorološka služba.

Nacionalni park Josemiti i skijališta su zatvoreni, a od danas se više ne može putovati obližnjim putevima.

Ovakve ekstremne količine sniježnih padavina su među najvećim zabilježenim u onim regionima koji nisu navikli na ovakve vremenske uslove.

Kombinacija fenomena El Ninjo i posljedica globalnog zagrijavanja vodeći su uzrok ovakvih oluja koje su ove zime poharale Kaliforniju, smatraju klimatolozi.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.