Orban: Povratak Trampa na vlast – jedina ozbiljna šansa za mir u Ukrajini i Gazi

Orban: Povratak Trampa na vlast – jedina ozbiljna šansa za mir u Ukrajini i Gazi

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da bi povratak bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa u Bijelu kuću predstavljao "jedinu ozbiljnu šansu" za okončanje rata u Ukrajini, a ocijenio je da bi eventualni dolazak Trampa na vlast mogao da pomogne i okončanju konflikta u Gazi.

Učestvujući na diplomatskom forumu u Antaliji, Orban je potvrdio da će sljedeće nedjelje posjetiti Trampa na Floridi, javlja AP.

„Jedina ozbiljna šansa za mir je da on uspije da se vrati i napravi mir“, rekao je Orban učesnicima foruma. U suprotnom, kako je dodao, rat Ukrajine i Rusije dugo će trajati.

Trampov povratak je „preduslov za jak i brz mir na evropskom kontinentu“, kazao je Orban, koji smatra i da bi rat u Ukrajini već bio završen da je Tramp bio na vlasti prije dvije godine, kada je počeo.

Mađarski premijer ocijenio je i da Tramp može da utiče na okončanje konflikta Izraela i Hamasa u Gazi, jer „razumije“ taj sukob.

„Poštujem ga (Trampa) veoma mnogo“, istakao je Orban.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.