Da li je Lekić prodajom uglja ukrajinskom bračnom paru napravio milionsku štetu?!

Da li je Lekić prodajom uglja ukrajinskom bračnom paru napravio milionsku štetu?!

AFERA U PLJEVLJIMA: DPS spremila SDT-u dokumentaciju koja ukazuje na korupciju u Rudniku uglja i sumnjiv posao bivšeg direktora sa ukrajinskim državljanima, vrijedan čak 62 miliona eura

Da li je Lekić prodajom uglja ukrajinskom bračnom paru napravio milionsku štetu?!

Od kako je Rudnik uglja počeo sa radom, Oleksander Petrošenko je jedini dobio besplatno ugalj bez obaveze avansnog plaćanja, dok je njegova supruga Tatjana potpisala ugovor o kupovini uglja u vrijednosti od čak 62 miliona eura i postala najveći kupac uglja ikada u Rudniku. Petrošenko je predstavljen kao jedan od najboljih investitora u opštini Pljevlja a volšebno je nestao iz firme Castello Montenegro koju u tom momentu vodi sadašnja direktorica DOO Čistoća, supruga Milana Lekića – kazao je Saša Ječmenica iz DPS-a. Zanimljivo, Lekić je nakon propalog posla sa ukrajinskim državljanima potpisao novi ugovor o prodaji uglja sa EPS-om koji istražuje SDT

Demokratska partija socijalista predaće Specijalnom državnom tužilaštvu dokumentaciju koja upućuje na sumnju o korupciji u Rudniku uglja Pljevlja, koja iznosi više desetina miliona eura, saznaje Pobjeda.

Odbornik pljevaljskog DPS-a Saša Ječmenica je na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Pljevlja, održanoj 27. februara, ukazao da je bivši izvršni direktor Rudnika uglja Milan Lekić 2021. zaključio ugovor sa ukrajinskim državljaninom Oleksandrom Petrošenkom, a godinu kasnije i sa njegovom suprugom Tatjanom Petrošenko, što će se ispostaviti pogubnim - po kompaniju i državu.

Ječmenica je te informacije potvrdio u izjavi za Pojedu.

- Od nastanka Rudnika uglja Oleksander Petrošenko je jedini dobio besplatno ugalj bez obaveze avansnog plaćanja, dok je njegova supruga Tatjana potpisala ugovor o kupovini uglja težak 62 miliona eura i postala najveći kupac uglja ikada u Rudniku. Petrošenko je predstavljen kao jedan od najboljih investitora u opštini Pljevlja i volšebno je nestao iz firme Castello Montenegro koju u tom momentu vodi sadašnja direktorica DOO Čistoća, supruga Milana Lekića – kazao je Ječmenica za naš list.
PROPALI BIZNIS

Po dokumentaciji u koju je Pobjeda imala uvid, Oleksander Petrošenko je 1. decembra 2021. godine osnovao firmu Energy Industrial Holding u Pljevljima za proizvodnju briketa i peleta, a za ovlašćenog zastupnika postavio je suprugu Tatjanu.

Firma nema zvaničnu internet stranicu, ali su podaci o njoj dostupni na sajtu Međunarodne bonitetne kuće Company Wall Business.

LEKIĆ: Petrošenko se služi lažima, ne znam koliko su realiziovani ugovori

Bivši izvršni direktor Rudnika uglja Milan Lekić kazao je sinoć Pobjedi da ne zna u kojoj su mjeri ispunjeni ugovori sa Ukrajincima, ali da stepen njihove realizacije ne znači da je nanijeta šteta.

- Radi se o zlonamjernim čovjeku (Petrošenko) koji se služi lažima. Nerealizovani ugovori ne znače da su nanijeli štetu - tvrdi Lekić.

Dodaje da su potpisani ugovori sa više kupaca, te da se obično produžavaju kada se realizuju.

- U svakom momentu Rudnik uglja ima veliki broj potpisanih ugovora i sa kupcima i sa dobavljačima - rekao je Lekić.

Osvrćući se na najavu iz DPS-a da će slučaj predati SDT-u, Lekić je uvjeren da tu nema materijala za nadležne organe.

- Što se tiče krivičnih prijava DPS-a moga da je okače mačku o rep, kao što su okačili svaku koju su do sada podnijeli protiv mene, a nije ih malo bilo - poručio je Lekić.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.