Foto: IHF

Kvalifikacije za EP

"Lavice" u Zrenjaninu savladale Srbiju i praktično obezbijedile EURO

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore savladala je Srbiju u Zrenjaninu 31:30, u utakmici trećeg kola šeste grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Trenutak odluke dogodio se minut prije kraja, kada je Itana Grbić nakon sjajne akcije pogodila, a potom se naša selekcija odbranila. "Lavice" su nakon ovog trijumfa stigle na korak od plasmana na šampionat Starog kontinenta.

Crna Gora je prva u rupi sa šest bodova, tri više od Srbije, koju dočekuje za tri dana u Podgorici.

"Lavice" su dominirale u prvom dijelu, brzo su stigle do tri gola prednosti 4:1, pa je nedugo zatim bilo i 6:3. Kada je sredinom prvog dijel naa slekcija stekla pet golova prednosti 12:7 činilo se da neće biti problema.

Nakon 30 minuta bilo je 16:12 za Crnu Goru, da bi Srbija reagovala u nastavku i malo po malo topila prednost. Jovoić je sredinom drugog dijela izjednačila 22:22, a onda je Radosavljević donijela preokret 24:23.

U samom finišu, međutim, naša selekcija je imala više koncentracije, nije gubila nadu ni kada je prokockala dva gola prednosti (od 30:28 do 30:30).

Na scenu je potom 60 sekundi prije kraja stupila Grbić i pogodila za pobjedu.

Najefikasnija kod Crne Gore bila je Matea Pletikosić sa devet golova,
po pet su postigle Anastasija Marsenić i Itana Grbić.

Po četiri su dale Tanja Brnović i Jelena Despotović, tri Dijana Mugoša, a gol Ivana Godeč.

U srpskoj reprezentaciji istakla se Anđela Janjušević sa osam golova, jedan manje dala je Jovana Jovović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.