Putin : Naši heroji pate u rovovima, ali imaju podršku

Putin : Naši heroji pate u rovovima, ali imaju podršku

Ruski predsjednik Vladimir Putin u 10 sati počeo je svoj 19. govor o stanju nacije. Tradicionalno, ključne teme obraćanja nisu bile prethodno objavljene. Međutim, Putin je najavio da će tokom govora zacrtati glavne zadatke za sljedećih šest godina.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov istakao je kako je Putin lično pripremao govor i da je imao "desetine telefonskih kontakata i susreta u četiri oka" s ministrima, zamjenicima premijera i drugim vladinim zvaničnicima. Obraćanje se prenosi na federalnim televizijskim kanalima i ekranima na otvorenom u velikim gradovima. Na svečanost je pozvano oko 1000 ljudi.

"Specijalna vojna operacija ima ogromnu podršku među Rusima"

Putin se na početku govora dotakao ruskih "kratkoročnih planova" i "težnji" ruskog naroda. Pozdravio je "ogromnu podršku" stanovništva za ono što on naziva "specijalnom vojnom operacijom" u Ukrajini. Hvali "heroje" na prvim linijama i "u rovovima", koji "pate", ali imaju podršku "cijele države".

Kritikuje ono što on vidi kao "kolonijalne tendencije" Zapada, za koji kaže da "namjerava uništiti" Rusiju. Ruski čelnik kaže da su SAD "apsolutno odlučne" u stvaranju podjela.

Izvor:Index. hr

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.