Više od 280 kandidata za Nobelovu nagradu za mir
Foto: EPA-EFE

Više od 280 kandidata za Nobelovu nagradu za mir

Norveški Novelov institut saopštio je da je čak 285 kandidata nominovano za Nobelovu nagradu za mir u 2024.

"Norveški Nobelov institut registrovao je ukupno 285 kandidata za ovogodišnju nagradu za mir, od kojih su 196 pojedinci i 89 organizacije", navodi se u saopštenju.

Iz Instituta napominju da je prošle godine dobio 351 važeću nominaciju, raspoređenu na 259 pojedinaca i 92 organizacije, ali je najveći broj nominacija ikada - 376 kandidata - primljen 2016.
Rok za nominacije za Nobelovu nagradu za mir za 2024. istekao je 31. januara, dodaje se u saopštenju.

"Daily Mail" je ranije pisao da je norveški poslanik Marijus Nilsen nominovao američkog milijardera i preduzetnika Ilona Maska za Nobelovu nagradu za mir u 2024.

Prema izvještaju, za ovu nagradu su nominovani i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, predsjednik Kolumbije Gustavo Petro, osnivač "Wikiliksa" Žulijan Asanž, britanski ekolog David Atenboroug generalni sekretar UN Antonio Gutereš’’, palestinski novinar Hind Koudari bivši američki predsjednik Donald Tramp.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.