Ljekarski izvještaj: Bajden u dobroj formi

Ljekarski izvještaj: Bajden u dobroj formi

Američki predsjednik Džozef Bajden je i dalje u dobroj formi za obavljanje svoje dužnosti i sposoban da u potpunosti ispunjava sve odgovornosti bez izuzetka i bez prilagođavanja, navodi se u izvještaju ljekara nakon godišnjeg sistematskog pregleda Bajdena u vojnoj bolnici Volter Rid u Merilendu.

U memorandumu koji je objavila pres služba Bijele kuće, kaže se da je Bajden "zdrav, aktivan, robustan muškarac od 81 godinu, koji je i dalje sposoban da uspješno obavlja dužnosti predsjednika, što se pored ostalog odnosi i na dužnosti šefa države i vrhovnog komandanta".

Bajdenov ljekar Kevin O'Konor navodi u izvještaju "stabilna i dobro kontrolisana" medicinska stanja američkog predsjednika, među kojima su "opstruktivna apneja u snu, sezonske alergije, spinalni artritis i senzorna periferna neuropatija stopala".

"Predsjednik se osjeća dobro i ovogodišnji pregled nije ukazao na nove probleme. I dalje je sposoban za dužnost i u potpunosti izvršava sve svoje odgovornosti bez ikakvih izuzeća ili prilagođavanja", rekao je O'Konor, prenosi Independent.

Bajden je ranije danas rekao da se rezultati njegovog ovogodišnjeg sistematskog pregleda ne razlikuju od prošlogodišnjih. Bajden je po povratku u Bijelu kuću iz bolnice Volter Rid, u šali rekao da doktori misle da "izgleda previše mlado".

"Ništa nije drugačije nego prošle godine. Sve je sjajno", rekao je Bajden.

Bajden (81) se podvrgava godišnjim fizičkim pregledima otkako je postao predsjednik Sjedinjenih Američkih Država.

Bajdenovi kritičari zatražili su veću transparentnost od Bijele kuće kada je riječ o njegovom zdravlju, fizičkom i mentalnom, nakon nedavnog izvještaja specijalnog tužioca Roberta Hura u kojem se, između ostalog, navodi da je američki predsjednik "dobronamjerni stariji čovjek sa lošim pamćenjem".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.