Kuč u emisiji "Mreža" (Foto: RTCG)

"Ako ne bude budžeta do kraja marta, Vlada da raspiše izbore"

Ukoliko budžet Opštine Andrijevica za tekuću godinu ne bude usvojen do kraja marta, to je crvena lampica da reaguje Vlada i da se raspišu novi lokalni izbori u tom gradu, kazao je Jakov Kuč iz Opštine Andrijevica.

Kuč je gostujući u emisiji "Mreža" naglasio da budžet nije usvojen zbog nesalaganja u lokalnom parlamentu između odbornika.

"Trenutno je na snazi privremeno finansiranje koje će trajati tri mjeseca. Zadnji rok za usvajanje budžeta je krajem marta, da li će to biti ne mogu znati. Ako ne bude to je crvena lampica da reaguje Vlada i da se raspišu novi lokalni parlamentarni izbori", kazao je Kuč.

Dodao je da novac od ekonomskog državljanstva nije utrošen upravo zbog neslaganja u lokalnom parlamentu. Planira se rekonstrukcija puteva, nabavka mehanizacije, kao i uljepšavanje grada.

Kuč je prokomentarisao katastrofalno stanje puta preko Trešnjevika ističući da su par puta intervenisali kod Uprave za saobraćaj.

Put od Andrijevice preko Trešnjevika koji je najkraća varijanta do Mateševa i početka auto-puta iz dana u dan u sve je lošijem stanju. Apeli predstavnika Opštine Andrijevica da se nešto preduzme i put sanira, do sada nije imalo efekta, kažu iz lokalne uprave.

Mještani više andrijevičkih i kolašinskih sela koji koriste put preko Trešnjevika najavili su da će do kraja sedmice u znak upozorenja blokirati put, jer je propao, a nadležni ćute.

Kuč je kazao da je taj put regionalni, te da lokalna samouprava ima malo nadležnosti. 

"Par puta smo intervenisali kod Uprave za saobraćaj da bi obratili pažnju, ne vidimo neki boljitak. Ekipe putne sekcije su stalno na putu, poprave ono što treba.

Put je, naglašava, donekle prohodan ali da je činjenica da je u lošem stanju.

Uprava za saobraćaj, kaže Kuč, ima volju da riješi problem.

"Za tri godine koliko sam ja u lokalnoj samoupravi mi smo asfaltirali oko 25 kilometara puteva. U narednoj godini zahvaljujući amandmanima u državnom budžetu planiramo asfaltiranje još 5 kilometara puteva kako bi olakšali život našem stanovništvu", istakao je Kuč u emisiji "Mreža". 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.