Đeljošaj: Ako se ne bude poštovao sporazum, biće preispitivanja

Đeljošaj: Ako se ne bude poštovao sporazum, biće preispitivanja

Znam kome smeta Crna Gora u EU, nećemo nikako odustati od našeg evropskog puta, ali ni skloniti se bez “borbe” za te vrijednosti, poručio je on

Ukoliko naši partneri u Vladi, Pokret Evropa sad i Demokrate prihvate rekonstrukciju uz nepoštovanje sporazuma i to čak i prije roka u sporazumu, biće novi momenat za preispitivanje, poručuje Nik Đeljošaj, lider Albanskom foruma.

On je istakao da je Albanski forum postao dio Vlade kako bi dali doprinos da Crna Gora postane prva naredna članica EU za nekoliko godina.

- Rad Vlade je maksimalno posvećen tom cilju i rezultate imamo i možemo očekivati  još više rezultata u narednim mjesecima. Ipak, jučerašnje poruke koje su se čule u Skupštini nijesu dobre za Crnu Goru i naš zapadni put i na takvo postupanje ne smijemo ostati nijemi - istakao je Đeljošaj.

Kako je poručio, Albanski forum nastaviće da vodi pricinpijelnu politiku i da se bori za Crnu Goru u Evropskoj Uniji.

- Znam kome smeta Crna Gora u EU, nećemo nikako odustati od našeg evropskog puta, ali ni skloniti se bez “borbe” za te vrijednosti! Spremni smo da tolerišemo različitosti ali atake na dobrosusjedske odnose nećemo tolerisati, to je jedna od naših najznačajnih tačaka našeg sporazuma. Svako ko ne poštuje sporazum će samog sebe isključiti iz mogućnosti da se isti sprovede, i nećemo imati nikakve obaveze prema sporazumu a važno je istaći da ga Albanski forum nije nijednim postupanjem prekršio. Ukoliko naši  partneri u Vladi, PES i Demokrate prihvate rekonstrukciju uz nepoštovanje sporazuma i to čak i prije roka u sporazumu, biće novi momenat za preispitivanje - poručuje Đeljošaj.

IZVOR:DAN

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.