Jedna od najboljih Google Maps funkcija je postala još bolja

Jedna od najboljih Google Maps funkcija je postala još bolja

Google servis sa mapama sad može da skenira svijet oko vas i pruži vam više informacija

Google mape su nedavno dobile veći broj zanimljivih izmjena, posebno nakon što je Google dodao razne AI-pokretane funkcije u svoju aplikaciju za navigaciju.

Najnoviji dodatak će poboljšati Screen Reader podšku za Lens u okviru Google Maps.

Screen Reader podrška je dodata u Lens for Google Maps tokom prošle godine. Ideja ove funkcije je da korisnik može da iskoristi kameru telefona za skeniranje okruženja, nakon ćega će Google ponuditi zvučne povratne informacije o onome šta se nalazi tu.

U pitanju je veoma korisna alatka za pristupačnost, koja pomaže onima koji imaju problem s vidom ili se jhednostavno nalaze u nepoznatom okruženju, mjestu i ne poznaju jezik.

Poboljšana verzija Screen Readera, koristi ovaj princip i nadograđuje ga. Kada uperite kameru ka nekom mestu ili firmi, Google Maps će isčitati veliki broj relevantnih informacija – radno vrijeme, ocjenu na sajtovima i uputstva kakod a stignete tamo.

Sve što je potrebno da uradite, jeste da dodirnete ikonicu kamere u Google Maps polju za pretragu i podignete telefon kako biste skenirali okruženje. Podesite da TalkBack čitač ekrana bude omogućen, a možete ga naći u Androidovom Accessibility meniju u podešavanjima.

Izvor:Aktuelno.me

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.