Stanišić: Država da obezbijedi bolje uslove za liječenje djece sa autizmom

Stanišić: Država da obezbijedi bolje uslove za liječenje djece sa autizmom

Kako je kazao, osjetljive kategorije stanovništva moraju biti prioritet i moramo uraditi sve što je do nas da im stvorimo uslove za što kvalitetniji život,

Poboljšanje uslova u Centru za autizam je ono što je potrebno Crnoj Gori, kako bi djeca koja pate od ove bolesti dobila adekvatnu njegu u svojoj državi, saopštio je Vuk Stanišić, sekretar Asocijacije mladih SNP Glavnog grada, prenosi portal Aktuelno.

Kako je kazao, osjetljive kategorije stanovništva moraju biti prioritet i moramo uraditi sve što je do nas da im stvorimo uslove za što kvalitetniji život.

“Godine 2017. ministar Hrapović je obećao izgradnju Centra za autizam u vrijednosti od 2.000.000 eura, a na objekat od 461m² utrošeno je svega 87.000 eura. Građani, prije svega roditelji djece sa autizmom, još uvijek ne znaju gdje je završio ostatak novca koji je bio namijenjen izgradnji i opremanju Centra”, naveo je Stanišić.

Kako je istakao, nedostatak uslova u Centru primorao nas je da djecu šaljemo na liječenje u Beograd, za šta je u 2022. godini izdvojeno 1.500.000 eura. Za novac koji se izdvaja za slanje djece na liječenje van Crne Gore, mogu se stvoriti uslovi koji bi garantovali da će djeca dobiti njegu na najvećem nivou, koja podrazumijeva povećanje i usavršavanje stručnog kadra, kao i proširenje postojećeg ili izgradnju novog objekta.

“Takođe, umjesto što privatne firme prikupljaju sredstva za liječenje djece sa autizmom, država bi morala osnovati fond, koji bi sredstva dobijao iz državnog budžeta”, zaključio je Stanišić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.