SD: Preko Beograda, Banja Luke i saradnika Moskve se ne ide u EU, nego u “Srpski svet”

SD: Preko Beograda, Banja Luke i saradnika Moskve se ne ide u EU, nego u “Srpski svet”

Posjeta predsjednika RS-a, Milorada Dodika potvrđuje našu tezu da se integracija Crne Gore u “Srpski svet” odvija značajno brže nego integracija u Evropsku Uniju u protekle četiri godine. Dok parlamentarna većina i Vlada samo govore o našem potencijalu da postanemo sljedeća članica EU, u Skupštinu Crne Gore je zvanično uvedena zastava druge države, a na stolu se nalazi dokument o specijalnim vezama ili sinhronizaciji zakona sa Republikom Srpskom umjesto sa Evropskom Unijom, navodi se u saopštenju Socijaldemokrata (SD).

Iz te partije smatraju da je sada, i najvećim skepticima jasno da Crna Gora kao država gubi atribute nezavisnosti i da je krajnje vrijeme za otrežnjenje.

- Za Socijaldemokrate nije prihvatljiv dijalog na temu sporazuma o specijalni vezama sa Republikom Srpskom jer je u suprotnosti sa našim temeljnim opredjeljenjima i onim što podržava 80 odsto građana, a to je članstvo u EU. Put u EU ne vodi ni preko Beograda ni preko Banja Luke, niti preko onih koji su označeni kao saradnici Moskve i Minska i koji su pod sankcijama SAD - poručuju u saopštenju.

Iz SD-a zaključuju da, ukoliko se ostali subjekti odluče čak i za dijalog na ovu temu, neka je to njima na čast, a njihovim glasačima za nauk.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.