PES odbacio inicijativu DPS-a o razrješenju Mandića

PES odbacio inicijativu DPS-a o razrješenju Mandića

Poslanički klub Pokreta Evropa sad (PES) odbacio je inicijativu DPS-a da se Andrija Mandić razriješi dužnosti predsjednika parlamenta. To su uradili, ističući da "ne mogu da primijene jednak aršin", dostavljajući DPS-u zajedničku fotografiju bivšeg predsjednika Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Obavještenje DPS-u da odbacuju inicijativu za razješenje Mandića, potpisao je šef kluba poslanika PES Vaslije Čarapić. 

"Iz objektivnih nemogućnosti da primijenimo jednaki aršin, pri razamatranju vaše inicijative, a sve u skladu sa dokumentom u prilogu, ovim putem vas obavještavamo da ne podržavamo vaš predlog da se Andrija Mandić razriješi dužnosti predsjednika Skupštine Crne Gore", rekao je Čarapić.

U prilogu je Demokratskoj partiji socijalista predata zajednička fotografija bivšeg predsjednika DPS-a Mila Đukanovića i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. 

Predsjedništvo DPS-a donijelo je juče odluku da pokrene inicijativu o smjeni Andrije Mandića sa mjesta predsjednika Skupštine Crne Gore. 

DPS je danas tu inicijativu dostavio svim poslaničkim klubovima.

Jedan od razloga za pokretanje inicijative, kako su obrazložili iz DPS-a, je i jučerašnja posjeta predsjednika bosansko-hercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika Crnoj Gori i sastanak u Skupštini Crne Gore sa Mandićem.

Podsjećamo, šef Kluba poslanika DPS-a Andrija Nikolić je sredinom januara kazao da će podnijeti inicijativu za smjenu Mandića "veoma brzo, u trenutku kada procijene da postoji šansa za njenu realizaciju".

Izvor AntenaM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.