Sahrana Navaljnog u petak na groblju u Moskvi
Aleksej Navaljni

Sahrana Navaljnog u petak na groblju u Moskvi

Opozicioni ruski političar Aleksej Navaljni biće sahranjen na groblju u Moskvi u petak.

Kako prenosi BBC, služba će biti održana na Borisovskom groblju, nakon oproštajne ceremonije u okrugu Marino.

Portparolka opozicionog lidera Kira Jarmiš u utorak je rekla da se njegov tim muči da pronađe pogrebno preduzeće, dok su neki odbijali da održe službu kada su saznali za koga je.

Aleksej Navaljni je iznenada preminuo u arktičkom zatvoru ranije ovog mjeseca. Njegova supruga Julija Navaljna optužila je Vladimira Putina za njegovo ubistvo, navodeći da sumnja na trovanje nervnim agensom novičokom.

Brojni svjetski lideri naveli su da je država Rusija odgovorna za smrt Navaljnog. Njegovo tijelo je nakon više od nedjelju dana predato porodici, tačnije njegovoj majci Ljudmili Navaljnoj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.