Pokret solidarnosti: Crnogorski poslanici odbijaju da podrže Palestinu, blokirali su rezoluciju sa 7.000 potpisa

Pokret solidarnosti: Crnogorski poslanici odbijaju da podrže Palestinu, blokirali su rezoluciju sa 7.000 potpisa

Rezolucija o osudi izraelskih zločina u Palestini blokirana je u skupštinskoj proceduri, poručili su danas iz Pokreta solidarnosti sa Palestinom.

Oni su naglasili kako je potrebno da samo jedan poslanik u crnogorskoj Skupštini uvrsti nacrt tog dokumenta kod odbora, kako bi se on našao u proceduri.

"Mi, aktivisti i aktivistkinje Pokreta solidarnosti sa Palestinom obavještavamo javnost da Peticija, koja je u rekordnrom roku od 24 časa sakupila dovoljan broj potpisa (7.000), o iniciranju Rezolucije o osudi izraelskih zločina u Palestini je ostala blokirana u skupštinskoj proceduri. Razgovarali smo sa više poslanika iz više partija kao i predsjednicima poslaničkih klubova koji nisu pokazali spremnost da podrže Nacrt Rezolucije i na ovaj način odbili da daju podršku palestinskom narodu i osude zločine Izraela", navode oni.

Nijedan poslanik, dodaju, nije iskazao spremnost da podrži inicijativu.

"Sve se to dešava iako su ovoj Inicijativi prethodili zahtjevi građana sa velikih skupova podrške u svim gradovima u Crnoj Gori, kao i desetine hiljada građana koji mjesecima pružaju podršku i iskazuju solidarnost sa palestinskim narodom na različite načine. Odbijajući ovu inicijativu građana poslanici jasno pokazuju da neće podržati palestinski narod u Gazi koji se suočava sa etničkim čišćenjem, humanitarnom katastrofom, glađu, bolestima, svakonednvim i konstantnim bombardovanjima i granatiranjem, niti žele osuditi Izrael, okupatorsku silu, za zločine protiv čovječnosti, koja krši sva pravila i konvencije o ratovanju, međunarodno pravo, ljudska prava, UN rezolucije, oglušuje na mjere Međunarodnog suda pravde u Hagu i pozive međunarodne zajednice da hitno prekine rat u GazI", dodali su oni.

Izvor:Analitika

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.