Otvorena rekonstruisana laboratorija u OB Bijelo Polje vrijedna 700 hiljada eura

Otvorena rekonstruisana laboratorija u OB Bijelo Polje vrijedna 700 hiljada eura

Projekat, vrijedan 700 hiljada eura realizovan je zahvaljujući društveno odgovornim kompanijama, podršci Ministarstva zdravlja i Fonda za zdravstveno osiguranje.

„I ovaj projekat je realizovan zahvaljujući odličnoj sinergiji između državnih institucija, Ministarstva zdravlja, Fonda za zdravstveno osiguranje, menadžmenta bolnice, ali i društveno odgovornih kompanija Abott Laboratories, Osmi red, kao i humanista i drugih pojedinaca u saradnji lokalne samouprave“, kazao je nakon svečanog otvaranja ministar zdravlja dr Vojislav Šimun.

On je istakao da je Opšta bolnica Bijelo Polje, pozitivan primjer uspješnih menadžerskih sposobnosti, zahvaljujući kojim, pored već završenih projekata, danas u ovoj sjevernoj opštini, imamo najsavremeniju laboratoriju, kakvu po uslovima imamo još u Kliničkom centru Crne Gore.

„Osim ovog projekta, ono što je još jako lijepo za najavu jeste da je u okviru projekta Eutopia East, a u saradnji i partnerstvom sa Institutom za javno zdravlje, obezbijeđen i kolonoskop, u vrijednosti od oko 130 hiljada eura, tako da će građani Bijelog Polja i okolnih opština, ovu vrstu dijagnostike u okviru Opšte bolnice Bijelo Polje, što će dodatno rasteretiti Klinički centar i pružiti novi kvalitet zdravstvene usluge“, najavio je ministar Šimun.

Direktor bjelopoljske bolnice dr Kenan Erović kazao je da je današnje otvaranje još jedna potvrda da ova ustanova krupnim korakom ide prema vrhu crnogorskog zdravstvenog sistema.

„Vrijednost građevinskih radova i opreme iznosi oko 700 000 hiljada eura. Radi se o opremi poslednje generacije koju uveliko koristi Klinički centar Crne Gore sa automatoizovanom trakom, a kod nas je instalirana prva integracija za imuno i biohemiju, što će doprinijeti brojnim uštedama i boljem kvalitetu pružanju usluga laboratorijske opreme“, naveo je dr Erović.

On se zahvalio donatorima i saradnicima koji su doprinijeli da se i ovaj segment bolnice u potpunosti uredi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.