Omeragić: Nije bilo riječi o ulasku BS u Vladu

Omeragić: Nije bilo riječi o ulasku BS u Vladu

Portparol Bošnjačke strane Adel Omeragić saopštio je da na današnjoj sjednici Glavnog odbora nije bilo govora o ulasku te partije u 44. vladu, budući da nije zvanično ni pozvana da bude dio pregovora oko rekonstrukcije. Takođe, kako je kazao, nije bilo riječi ni oko koalicije u Bijelom Polju.

“Kad bude došlo do zvaničnih pregovora o vladi, mi ćemo se prema tom pitanju odrediti”, istakao je Omeragić.

Dodao je da u ovom trenutku ne postoje “druga razmišljanja” u pravcu lokalne koalicije, koju BS u Bijelom Polju čini sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i Socijaldemokratama (SD).

Portparol BS je rekao i da je na sjednici komentarisana aktuelna politička situacija, te da Bošnjačka stranka pomno prati sva dešavanja i da će u zavisnosti od situacije zauzeti stav.

Sead Šahman više nije član Glavnog odbora Bošnjačke stranke, jer se zbog starosne granice, po automatizmu, više ne nalazi na mjestu predsjednika Foruma mladih, saznaje Portal RTCG. Uprkos tome, Šahman je tražio da ostane član GO, što nije uvaženo na današnjoj sjednici u Bijelom Polju.

Za novu predsjednicu Foruma mladih Bošnjačke stranke izabrana je Suada Musić.

Osman Nurković negirao je nezvanične informacije da su on i Suljo Mustafić tražili odgovore od predsjednika partije Ervina Ibrahimovića zašto do sada BS nije u vlasti. Nurković je pozvao na jedinstvo partije.

Na dnevnom redu je i tačka o zauzimanju stava o Predlogu rezolucije o genocidu u Šahovićima.

Istakao je da se na sjednici otvaraju pitanja koja tište ili muče određene članove.

“Mi smo kao demokratska partija uveli institut Slobodna stolica gdje čak mogu i oni članovi simpatizeri Bošnjačke stranke da učestvuju, odnosno prisustvuju radu Glavnog odbora, da postave pitanje, da iznesu svoje razmišljanje i tako dalje. Prosto želimo da čujemo i ljude van organa partije i tu smo napravili jedan iskorak, tako da samo da ne bude zabune podnošenje izvještaja, a početkom godine je ustaljena praksa. Rutinska kontrola, to bi se reklo”, kazao je on.

Poručio je da je to dobra prilika da pričaju o statusu Bošnjaka u Crnoj Gori.

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.