Zasijeda Glavni odbor BS: Mustafić i Nurković spremili pitanja za Ibrahimovića
(Foto: RTCG)

Zasijeda Glavni odbor BS: Mustafić i Nurković spremili pitanja za Ibrahimovića

Bošnjačka stranka (BS) zakazala je za danas, povodom 18. rođendana partije, sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora, koje su počele u 17 časova u Bijelom Polju. Portal RTCG nezvanično saznaje da će glavne tačke sjednica biti mogući ulazak BS u 44. Vladu, ukoliko to bude zvanično ponuđeno.

Nezvanično saznajemo da pregovori sa predstavnicima Vlade u u poodmakloj fazi.

Funkcioneri partije Suljo Mustafić, Sead Šahman i Osman Nurković pitaće predsjednika partije Ervina Ibrahimovića na sjednici zašto do sada BS nije u vlasti. Prema našim saznanjima, tražiće i odgovornost zbog toga.

Takođe, govoriće se i eventualnom napuštanju lokalne koalicije u Bijelom Polju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i Socijaldemokratama (SD), te opciji da godinu dana vrše samostalno vlast uz podršku aktuelne parlamentarne većine.

Na dnevnom redu naći se se i tačka o zauzimanju stava o Predlogu rezolucije o genocidu u Šahovićima.

Poslanik Jasmin Ćorović kazao je ranije da je podnošenje izvještaja  Ibrahimovića uobičajena praksa na Glavnim odborima stranke.

“Biće radno i paradno. Zakazano je i Predsjedništvo partije, a nakon toga i sjednica Glavnog odbora gdje ćemo svakako razmatrati izvještaje koji su ustaljeni početkom godine”, kazao je on.

Istakao je da se na sjednici otvaraju pitanja koja tište ili muče određene članove.

“Mi smo kao demokratska partija uveli institut Slobodna stolica gdje čak mogu i oni članovi simpatizeri Bošnjačke stranke da učestvuju, odnosno prisustvuju radu Glavnog odbora, da postave pitanje, da iznesu svoje razmišljanje i tako dalje. Prosto želimo da čujemo i ljude van organa partije i tu smo napravili jedan iskorak, tako da samo da ne bude zabune podnošenje izvještaja, a početkom godine je ustaljena praksa. Rutinska kontrola, to bi se reklo”, kazao je on.

Poručio je da je to dobra prilika da pričaju o statusu Bošnjaka u Crnoj Gori.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.