Rajzing Rajnke: Pozivamo Kremlj da prekine agresiju i ilegalni osvajački rat

Rajzing Rajnke: Pozivamo Kremlj da prekine agresiju i ilegalni osvajački rat

Ambasada SAD zahvaljuje našem NATO savezniku Crnoj Gori na podršci Ukrajini i ukrajinskim izbjeglicama koje je primila SAD osuđuju brutalnost Rusije prema ukrajinskom narodu, zapaljivu retoriku o Evropi i revanšističke želje za osvajanjem. Za takve akte Rusije nema mjesta u 21. vijeku, poručila je američka ambasadorka u crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke povodom dvofodišnjice od početka invazije Rusije na Ukrajinu.

- Danas je tužan dan. Dan kada obilježavamo dvije godine nepravedne agresije Rusije na susjeda Ukrajinu. Dozvolite mi da jasno kažem: Sjedinjene Države osuđuju brutalnost Rusije prema ukrajinskom narodu, zapaljivu retoriku o Evropi i revanšističke želje za osvajanjem. Za takve akte Rusije nema mjesta u 21. vijeku. Ambasada SAD zahvaljuje našem NATO savezniku Crnoj Gori na podršci Ukrajini i ukrajinskim izbjeglicama koje je primila. Uz kolektivnu podršku partnera i prijatelja, kao što su Crna Gora i Sjedinjene Države, čvrsto vjerujemo da će Ukrajina uspjeti da se odbrani. Pozivamo Kremlj da prekine agresiju i ilegalni osvajački rat i poštuje suverenitet i dostojanstvo Ukrajine i njenog izdržljivog i ponosnog naroda - poručila je američka ambasadorka.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.