Ludi kučkin sin!

Ludi kučkin sin!" Bajden Putinu

OVO SE NEĆE RijEŠITI IZVINJENJEM!" Moskva uputila protestnu notu Americi nakon što je Bajden nazvao Putina "ludim ku*kinim sinom

Moskva je uputila ''snažnu protestnu notu'' američkom Stejt departmentu zbog uvredljivih izjava predsjednika SAD Džozefa Bajdena na račun ruskog predsjednika Vladimira Putina, saopštio je ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov.

Uputili smo snažnu protestnu notu zbog nečuvene prirode i neprihvatljivosti uvreda američkog rukovodstva na račun ruskog predsjednika - saopštio je Antonov, prenosi RIA Novosti.

On je istakao da je malo verovatno da će se trenutna situacija riješiti jednostavnim izvinjenjima, ocjenjujući da SAD to neće ni učiniti.

18062023cropped

 

"Neprihvatljiva retorika"

Prema njegovim riječima, "Bajdenova neprihvatljiva retorika pokazuje nemoć i nedostatak zdravog razuma u politici prema Rusiji''.

- Čini se sve da se Rusija isprovocira da preduzme emotivne korake odmazde. Očigledno je da bezobrazluk, psovke, nepristojne izjave ne služe jačanju strateške bezbjednosti koja je tako neophodna svijetu u sadašnjim istorijskim uslovima - rekao je on.

Američki predsednik Džozef Bajden nazvao je juče ruskog predsjednika Vladimira Putina "ludim kučkinim sinom", navodeći da zbog njega i drugih uvek mora da se brine o mogućem nuklearnom sukobu, iako su, kako je naveo, klimatske promene egzistencijalna pretnja za čovječanstvo.

Putin: I dalje ćemo sarađivati

Putin je na to reagovao rekavši da je to adekvatna reakcija šefa Bele kuće.

- Rekao sam da ćemo sarađivati sa bilo kojim predsjednikom, ali vjerujem da je za nas, za Rusiju, Bajden poželjniji. I, sudeći po ovome što je rekao, potpuno sam u pravu, jer je ovo adekvatna reakcija na ono što je rečeno sa moje strane - rekao je Putin.

izvor:Blic

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.