Lokalne vlasti: U požaru koji je zahvatio stambenu zgradu u Valensiji poginule najmanje četiri osobe

Lokalne vlasti: U požaru koji je zahvatio stambenu zgradu u Valensiji poginule najmanje četiri osobe

Lokalni mediji javili su da je nekoliko stanovnika pozvalo u pomoć sa balkona svojih stanova

Najmanje četiri osobe su poginule u požaru koji je zahvatio stambenu zgradu u Valensiji na istoku Španije, saopštile su danas lokalne vlasti, dok se najmanje 19 osoba vodi kao nestalo, prenosi agencija Rojters.

Televizijski snimci pokazuju da cijela fasada zgrade gori dok su zapaljeni segmenti padali na trotoar ispod, a unutra su se čule male eksplozije.

Lokalni mediji javili su da je nekoliko stanovnika pozvalo u pomoć sa balkona svojih stanova.

Požar je izbio na četvrtom spratu zgrade u bogatom kraju trećeg po veličini španskog grada i proširio se na druge stanove, saopštile su službe za vanredne situacije na društvenoj mreži Iks.

Ana Mari Gonzalez, koja radi u obližnjoj klinici, rekla je državnoj televiziji TVE da je vidjela vatrogasce koji rade na spasavanju tinejdžera zarobljenog na prvom spratu zgrade.

Na licu mjesta je raspoređeno 16 vatrogasnih jedinica i pet vozila hitne pomoći, saopštile su lokalne službe za vanredne situacije.

Zamjenik šefa hitne službe u regionu Valensije Horhe Suarez rekao je novinarima da je potvrđeno da su četiri osobe poginule u požaru, dodajući da karakteristike zgrade ne dozvoljavaju da se ugasi plamen unutra, a da su vatrogasci prvo pokušali da rashlade fasadu.

Suarez je rekao da za sada ne postoji rizik od urušavanja konstrukcije, ali vatrogasci su ipak radili spolja zbog bezbjednosnih kriterijuma.

Izvor: Rojters

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.