Život i rad u Sloveniji

Život i rad u Sloveniji

Nakon uspješno organizovanog događaja u Podgorici, Zavod za zapošljavanje Republike Slovenije u partnerstvu sa Ambasadom ove zemlje u Crnoj Gori organizovao je u Nikšiću drugi događaj pod nazivom “Život i rad u Sloveniji”. Građanke i građani Nikšića imali su prilike da dobiju detaljne informacije o radnim mjestima za kojima Slovenija ima veliku potražnju, kako prenose iz Media biroa

Prema riječima Tanje Podobnik Zec, PR-a slovenačkog Zavoda, iz ove institucije su jako zadovoljni posjećenošću na oba događaja. Kako je istakla, preko 500 posjetilaca zatražilo je informacije o poslovima u Sloveniji, a najveća potražnja bila je za poslovima iz oblasti medicine, građevinarstva, logistike, transporta i prozvodnje.

“Najbitnije je da se radi o veoma ozbiljnim kompanijama, tako da se nadam da su se već ostvarile i neke konkretne saradnje između naših poslodavaca i ljudima iz Crne Gore koji su u potrazi za zaposlenjem. Danas smo bili u Nikšiću, a a poslodavci su predstavili radna mjesta i dali što bolje informacije zainteresovanima”, rekla je ona.

Podobnik je napomenula da su se u ova dva dana u Crnoj Gori predstavili renomirane institucije i kompanije iz Slovenije, koje nude konkurentne uslove na tržištu rada, u skladu sa najvišim standardima u zemlji, te itekako vode računa o zaposlenima i na razne načine se trude da ih zadrže.

Jedna od tih kompanija svakako je “Eurotek” preduzeće koje se bavi međunarodnim transportom. Kako je kazao njen predstavnik Dragan Blagojević, riječ je o velikoj kompaniji sa dugogodišnjim iskustvom u međunarodnom transportu, sa preko 280 vozila.

“Mi smo u potrazi za vozačima, koji nužno ne moraju imati iskustvo, jer mi u okviru angažmana imamo obezbijeđenu obuku. Imamo odgovoran odnos prema zaposlenima, posebno kada dolaze iz druge zemlje. Ukoliko dolaze sami, naša kompanija im obezbjeđuje smještaj, a ako dolaze sa porodicom pomažemo im da u što kraćem vremenskom roku nađu adekvatan smještaj. Zadovoljan sam na saradnjama koje smo imali prilike da ostvarimo tokom ova dva dana provedena u Crnoj Gori”, zaključio je Blagojević.

Izvor.Media biro

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.