Zadržavanje do 72 sata za svih 11 uhapšenih u akciji SDT-a
Specijalno državno tužilaštvo

Radonjić ispred SDT-a saopštio

Zadržavanje do 72 sata za svih 11 uhapšenih u akciji SDT-a

Specijalni tužilac Miroslav Turković odredio je zadrzavanje do 72 sata za osmoricu uhapšenih koji se sumnjiče za za više krivičnih djela uključujući šverc cigareta, dok je tužilac Siniša Milić donio isto rješenje za još tri osobe, saopštio je ta RTCG portparol SDT-a Vukas Radonjić. Kako je pojasnio Radonjić riječ je o dva predmeta iz nadležnosti SDT-a a u okviru kojih je za dva dana uhapšeno 11 osoba.

Nakon višemjesečnog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Europola, prije dva dana je sprovedena akcija hapšenja 11 osoba. Televizija Crne Gore objavila je da su pored podgoričkog biznismena Aleksandra Mijajlovića uhapšeni i Dejan Jokić, Golub Vojinović, Radoje Rabrenović, Dragan Backović i Mirko Mijušković.

Policija je obavila i pretres Mijajlovićevog stana u Podgorici, a oduzeta su mu i vozila.

Njegov advokat Zoran Piperović juče je nakon saslušanja kazao da sve što je pročitano kod tužioca Mijajloviću je bilo nepoznanica.

“Rekao je da je vrijeme da se jednom rasprave sve kontroverze vezane oko njegovog imena, a tiču se šverca cigareta. Kazao je da se taj rep vuče od 1995. godine, ali evo da vidimo da sačekamo da istraga krene, a ja se nadam da će sve to biti onako kako i treba da bude. Ne sumnjam u mog poslodavca, mog prijatelja, mog klijenta i neka se jednom to za sva vremena raspravi da bi neki ljudi, a znate i koji ostali bez svoje priče i bez svojih cirkusnih egzibicija na javnom prostoru Crne Gore”, kazao je Piperović.

Mijajlović je u javnosti pominjan već duže kao jedan od suvlasnika kompanije Bemax.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.