Sud u martu odlučuju da li će majci Navaljnog predati njegovo tijelo
Foto: Reuters

Sud u martu odlučuju da li će majci Navaljnog predati njegovo tijelo

Sud u ruskom gradu Salehardu je saopštio da će 4. marta, iza zatvorenih vrata, odlučivati o zahtevu Ljudmile Navaljnaje (69), majke ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, da joj se preda tijelo sina, koji je u petak 16. februara preminuo u zatvoru.

Ljudmila Navaljnaja od subote pokušava da dođe do tijela, za koje tvrdi da ne zna gdje se nalazi. Ona je od ruskog predsjednika Vladimira Putina zatražila da joj preda tijelo, kako bi mogla da dostojanstveno sahrani sina.

“Peti dan nisam u mogućnosti da ga vidim. Ne žele da mi predaju njegovo tijelo. Ne kažu mi ni gdje je. Rešenje ovog problema zavisi isključivo od vas. Dozvilite mi da konačno vidim sina. Tražim da mi se Aleksejevo tijelo odmah preda, kako bih mogla da ga sahranim kao ljudsko biće”, navela je Ljudmila Navaljnaja u video poruci Putinu.

Vlasti tvrde da je uzrok smrti Navaljnog i dalje nepoznat i odbijaju da predaju ijtelo u naredne dvije nedelje, pošto se vodi istraga.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.