Trampu prijeti zapljena imovine ako ne plati 450 miliona dolara

Trampu prijeti zapljena imovine ako ne plati 450 miliona dolara

Državni tužilac Njujorka Letiša Džejms saopštila je da je spremna da pokrene proces zapljene imovine bivšeg predsjednika Amerike Donalda Trampa ukoliko on ne bude u mogućnosti da isplati 454,8 miliona dolara određenih presudom.

Trampu je u petak naloženo da isplati 354,8 miliona dolara i dodatnih 100 miliona u kamati nakon što je sudija Artur Engoron utvrdio da je bivši predsjednik lažno predstavio neto iznos novca koju posjeduje kako bi dobio povoljnije uslove pozajmice.

“Ako nema sredstava da plati, tražićemo mehanizme za izvršenje presude na sudu i zahtijevaćemo od sudije da zaplijeni njegovu imovinu”, rekla je Džejms u intervjuu za ABC news.

Ona je spomenula Trampov neboder na Vol stritu i istakla da finansijski prekršaji nijesu bez posljedica.

Ovo predstavlja drugi građanski spor koji je Tramp izgubio, nakon prethodnog koji je dobila autorka Džin Kerol. Ona je bivšeg predsjednika optužila za silovanje, a Trampu je naređeno da joj isplati 83,3 miliona dolara odštete, prenosi Tanjug.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.