Bogdanović: Nećemo podržati učešće u vlasti bilo koje stranke koja nije osudila aktivnosti ranijih visokih policijskih funkcionera

Bogdanović: Nećemo podržati učešće u vlasti bilo koje stranke koja nije osudila aktivnosti ranijih visokih policijskih funkcionera

On je u ispred Kluba poslanika Demokrata pozdravio akcije Specijalnog policijskog odjeljenja Uprave policije, Sektora za borbu protiv kriminala i Specijalnog državnog tužilaštva u borbi protiv šverca cigareta

Nećemo podržati učešće u vlasti bilo koje stranke koja u prethodnom periodu nije osudila aktivnosti ranijih visokih policijskih funkcionera, koji su putem skaj aplikacija, organizovali napade na pripadnike nacionalnih manjina, sa namjerom da se isti pripišu pobjednicima izbora od 30. avgusta, poručio je šef kluba poslanika Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović.

On je u ispred Kluba poslanika Demokrata pozdravio akcije Specijalnog policijskog odjeljenja Uprave policije, Sektora za borbu protiv kriminala i Specijalnog državnog tužilaštva u borbi protiv šverca cigareta.

“Ova značajna operacija, koja je usmjerena protiv ključnih figura u mreži šverca, jasno pokazuje da u Crnoj Gori više nema mjesta za zaštićene i privilegovane. Time se razbijaju sve zlonamjerne spekulacije usmjerene protiv našeg bezbjednosnog sistema, potvrđujući našu poznatu tezu o neopravdanim napadima na krovne institucije za borbu protiv korupcije i kriminala”, naveo je Bogdanović u reagovanju dostavljenom medijima.

Posebno je pozdravio hapšenje Zorana Đukanovića, kako kaže, “zvanog Žuti”.

“Koji je u Nikšiću za vrijeme lokalne izborne kampanje predvodio napad na Krsta Radovića i druge funkcionere Demokratske Crne Gore, koji čudom tada nije procesuiran, već se tvrdilo suprotno, odnosno da je Krsto Radović napao sada već osumnjičenog za izvršenje teških krivičnih djela, Zorana Đukanovića”, kazao je Bogdanović.

Ova činjenica je, prema njegovim riječima, najbolji svjedok vremena u kom smo kao opozicija djelovali i funkcionisali, te da su tada, kako kaže, “organizvoane kriminalne grupe upravljale izbornim procesima”.

“Pored toga, svjedočimo da pokušaji potkopavanja integriteta i efikasnosti bezbjednosnog sektora kroz dezinformacije ne nalaze na plodno tlo. Naše bezbjednosne službe i SDT, pokazale su izuzetnu odgovornost i profesionalizam, ne dozvoljavajući da političke igre utiču na njihovu odlučnost i fokus. Ovim putem još jednom potvrđujemo da jasno stojimo uz one koji su pokazali ne samo da je moguće, već i neophodno djelovati odlučno protiv svih oblika kriminaliteta. Demokrate će kao partneri podržavati samo one političke subjekte koji bezrezervno stoje na braniku pravde, odbacujući bilo kakve pokušaje da se kroz nacionalne podjele i manipulacije omogući nesmetano djelovanje kriminalnih struktura”, dodao je Bogdanović.

On navodi da Demokrate neće podržati učešće u vlasti bilo koje stranke koja u prethodnom periodu, kako kaže, “nije osudila aktivnosti ranijih visokih policijskih funkcionera”.

“Koji su putem skaj aplikacija, organizovali napade na pripadnike nacionalnih manjina, sa namjerom da se isti pripišu pobjednicima izbora od 30. avgusta. Ponosni smo na činjenicu da bezbjednosni sektor, uprkos svim izazovima i jasnim višemjesečnim opstrukcijama, nastavlja da postiže izvanredne rezultate u zaštiti pravde i sigurnosti svih građana Crne Gore”, zaključio je Bogdanović.

Izvor:Aktuelno.me

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.