Bjelopoljski Centar za socijalni rad: Za godinu 59 djece imalo sukob sa zakonom
CENTAR ZA SOCIJALNI RAD BIJELO POLJE/ MILOVAN NOVOVIĆ

Bjelopoljski Centar za socijalni rad: Za godinu 59 djece imalo sukob sa zakonom

Rukovodilac za djecu, odrasle i stare u Centru za socijalni rad u Bijelom Polju Vanja Mašković je saopštila je da je u toku prošle godine registrovano 59 djece i mladih u sukobu sa zakonom. Analizom počinjenih djela zaključuje se da je mnogo veći broj počinilaca prekršaja iz oblasti zakona o bezbjednosti saobraćaja i o javnom redu i miru u odnosu na krivična djela. Evidentirano je jedno krivično djelo protiv života i tijela.

- U toku prošle godine Centar za socijalni rad Bijelo Polje je kroz informacioni sistem (povezan sa Upravom policije) evidentirao 61, uglavnom odraslih, žrtava porodičnog nasilja. U saradnji sa Opštinskom organizacijom Crvenog krsta u Bijelom Polju realizuje se usluga pomoć u kući. JU Centar za socijalni rad za opštinu Bijelo Polje na evidenciji ima 130 korisnika ove usluge, za koje su urađene procjene, sačinjeni planovi usluga, dati nalaz i mišljenje i urađenja rješenja o korišćenju usluge - kaže Mašković.

Mašković dodaje da uslugu stanovanja uz podršku koriste dvije mlade osobe koje su napustile rezidencijalni smještaj a bez adekvatne su podrške porodice porijekla, a da su prošle godine realizovna 304 predmeta vođena slučaja za djecu i mlade, odrasle i stare.

- Predstavnici organa starateljstva su učestvovali u sudskim postupcima: kod lišenja poslovne sposobnosti lica po predlogu srodnika ili organa starateljstva, u postupku ograničenja odnosno lišenja roditeljskog prava i drugim postupcima kod Osnovnog suda, vezano za zaštitu lica koja su pod starateljstvom, njihovih statusnih, imovinskih i drugih prava - navodi Mašković.

Izvor Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.