Navaljni istraživao imovinu ruskog tužioca u Crnoj Gori
Aleksej Navaljni

Preminuli ruski opozicionar

Navaljni istraživao imovinu ruskog tužioca u Crnoj Gori

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni svojvremeno je na svom blogu pisao i o milionski vrijednoj imovini porodice glavnog tužioca Moskve Denisa Popova u Crnoj Gori.

Tvrdnje da je Irina Popova bivša supruga visokog ruskog zvaničnika vlasnica skupocjenih nekretnina na nekoliko lokacija u Crnoj Gori objavio je ruski opozicionar Aleksej Navaljni, na svom blogu, prije dva dana. Navaljni je optužio Popova i njegovu bivšu suprugu za nezakonito bogaćenje, odnosno da posjeduju milionski vrijedne nekretnine u Crnoj Gori i Španiji a da za to nemaju realno pokriće.

Navaljni je tada naveo da je firma supruge Denisa Popova u periodu kad je kupovala milionsku vrijednu imovinu zarađivala 800 eura mjesečno.

Kako je tada pisao RSE, prema podacima Uprave za nekretnine Crne Gore, na firmu supruge Denisa Popova, Monte Biser koja je registrovana u Herceg Novom vodi se zgrada sa 296 kvadrata apartmana i 700 kvadrata dvorišta u Morinju u Boko-kotorskom zalivu i 8.000 hiljada kvadrata zemljišta na Jezerinama kod Kolašina, oko 70 kilometara sjeverno od Podgorice.

Druga firma Popove, Strojprojekt registrovana je u Baru, oko 50 kilometara južno od Podgorice, i u njenom vlasništvu je 1.230 metara kvadratnih u Dobroj Vodi, primorskom mjestu nadomak Bara.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.