Predsjednica Evropske banke za obnovu i razvoj i prvoj posjeti Crnoj Gori

Predsjednica Evropske banke za obnovu i razvoj i prvoj posjeti Crnoj Gori

Predsjednica Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), Odile Renaud-Basso, boraviće od srijede u posjeti Crnoj Gori.

“Veoma se radujem posjeti Crnoj Gori, zemlji u kojoj je od obnavljanja njene nezavisnosti Banka već postigla izuzetne rezultate. Crna Gora je za nas važna investiciona destinacija u koju smo do sada uložili više od 800 miliona eura kroz 86 projekata. Samo prošle godine je Banka uložila 80 miliona eura u Crnu Goru i mobilisala 25 miliona eura za podršku investicijama u javnom i privatnom sektoru.” izjavila je tim povodom predsjednica Renaud-Basso.

“Tokom svoje posjete, ponovo ću izraziti našu nepokolebljivu podršku zemlji i sprovođenju neophodnih reformi i investicija u pravcu pridruživanja EU u skladu sa strateškim prioritetima EBRD-a kao što su: naš plan zelene tranzicije, poboljšanje kapaciteta privatnog sektora i povezanosti, uključujući prekogranični transport, energetiku i digitalnu povezanost.”

Renaud-Basso će tokom posjete imati sastanke na najvišem nivou sa predstavnicima Vlade i predsjednikom. Između ostalih, ona će se sastati sa predstavnicima civilnog društva i postojećim klijentima iz privatnog sektora, uključujući lokalne banke, kako bi razgovarali o daljoj podršci privatnom sektoru. Predsjednica će takođe razgovarati o zelenoj tranziciji sa partnerima iz javnog sektora Elektroprivredom Crne Gore.

Predstojeći investicioni projekti u Crnoj Gori dostupni su ovdje.

Zapadni Balkan je prioritetna regija za EBRD gdje je Banka i dalje najveći institucionalni investitor

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.