Sindikati UIP-a i pravosuđa pisali Spajiću: Stavljati inspektore u položaj zavisnosti od političkih subjekata je nedopustivo, razmotrite odluku

Sindikati UIP-a i pravosuđa pisali Spajiću: Stavljati inspektore u položaj zavisnosti od političkih subjekata je nedopustivo, razmotrite odluku

Predsjednik reprezentativnog Sindikata zaposlenih Uprave za inspekcijske poslove Ivan Todorović i predsjednik Sindikata uprave i pravosuđa Nenad Rakočević uputili su danas otvoreno pismo predsjedniku Vlade Crne Gore Milojku Spajiću.

Njihovo obraćanje prenosimo integralno: 

S obzirom na namjeru Vlade Crne Gore da ukine Upravu za inspekcijske poslove i inspekcije vrati u okvire resornih ministarstava, u cilju efikasnijeg djelovanja, osjećamo potrebu da Vam se obratimo, kako bismo Vam ukazali na određene nelogičnosti u ovom procesu. 

Zaista vjerujemo da imate iskrene namjere da inspekcije učinite efikasnijim u borbi protiv sive ekonomije i uopšte u borbi protiv različitih oblika nepravilne primjene propisa, u čemu imate našu bezrezervnu podršku.

Međutim, molimo Vas da još jednom detaljno razmotrite pitanje vraćanja inspekcija u okvire resornih ministarstva i da li je to zaista put ka većoj efikasnosti inspekcija ili pak pravljene nekoliko koraka unazad. 

Kao profesionalci, koji u detalje poznaju kompleksnost sistema funkcionisanja inspekcijskih poslova, uvjeravamo Vas da su brojni razlozi zbog kojih bi taj potez imao štetne posljedice po efikasnost rada inspekcija i zaštite javnih interesa u svim upravnim oblastima, a u krajnjem i po prihode ove države. 

Vraćanje inspekcija u okvire ministarstava, nažalost, nosi veliki rizik od politizacije inspekcija i ugrožavanja samostalnosti inspektora u njihovom radu. Pripadamo društvu u kojem nije rijetkost da brojni pojedinci i interesne grupacije pokušavaju na različite načine uticati na rad inspektora, vrlo često se pozivajući na političku pripadnost. 

Stavljati inspektore u položaj zavisnosti od političkih subjekata, koji se nalaze na čelu ministarstava, je nedopustivo, posebno iz razloga što inspektori svoju funkciju obavljaju mandatno, na period od pet godina, nakon čega moraju biti ponovo birani. Zato zaista smatramo neutemeljenom tvrdnju da će inspekcije, pod navedenim okolnostima, biti efikasnije u svom djelovanju. 

Da bi inspekcije bile efikasne i ostvarivale dobre rezultate rada, neophodno je da postoje uslovi u kojima će inspektori biti zaštićeni od pokušaja različitih vidova spoljnih uticaja pojedinaca ili grupacija. Zbog toga je nužno očuvati Upravu za inspekcijske poslove, kao centralni inspekcijski organ, jer jedino takav okvir djelovanja inspekcija može obezbijediti punu samostalnost u radu inspektora, koja je osnov za nepristrasno i neselektivno vršenje inspekcijskih nadzora u cilju ostvarivanja što boljih rezultata rada. 

Podsjećamo Vas da su u 2023. godini, brojne inspekcije u sastavu Uprave ostvarile rekordne rezultate rada, a sam napredak i profesionalnost u pristupu inspekcija je prepoznat od strane svih relevantnih društvenih činilaca, posebno međunarodnih organizacija, nevladinog sektora i medija. 

Zato apelujemo na Vas da ne rasipate vrijeme i resurse na zahtjevan proces decentralizacije inspekcija, već da se svi zajedno posvetimo dodatnom unapređenju rada Uprave za inspekcijske poslove, kroz jačanje kadrovskih i administrativnih kapaciteta, uvođenje unutrašnje kontrole rada inspektora, poboljšanje uslova rada i drugih adekvatnih mjera za povećanje efikasnosti u postupanju ovog organa.

Molimo Vas da samo sagledate ono što se desilo u susjednoj Republici Hrvatskoj, koja je svojevremeno vratila inspekcije pod okvire ministarstava, ali je vrlo brzo, uočivši sve nedostatke tog poteza, ponovo formirala jedinstveni inspekcijski organ – Državni inspektorat. 

Ni najmanje ne sumnjamo da bi ista sudbina zadesila inspekcije u Crnoj Gori, no, u trenutku kada imamo rekordne rezultate u suzbijanju nelegalnih aktivnosti, luksuz je eksperimentisati sa načinom rada jednog ovakvog organa. Kompleksan postupak razdvajanja i spajanja inspekcijskih organa najviše će ići na ruku licima koja ne poštuju i ne sprovode postojeće zakone i propise, odnosno koja se bave nelegalnim poslovanjem. 

Osim navedenog, decentralizacijom bi se ugrozila zaštita stranaka u postupcima po žalbi na odluke inspektora, s obzirom na to da resorna ministarstva odlučuju po žalbama kao drugostepeni organi, pa bi, u postupcima inspekcijskih nadzora, ministarstvo djelovalo i kao prvostepeni i kao drugostepeni organ.

Još značajniji problem je taj što jedan dio inspektora u domenu svoje nadležnosti vrši inspekcijske nadzore nad ministarstvima, u čijim okvirima bi funkcionisali, ako se usvoji model decentralizacije, a to znači da bi potencijalno preduzimali upravne mjere i radnje prema svojim pretpostavljenim. 

Smatramo da samo jedinstveni organ, kao što je Uprava za inspekcijske poslove, može obezbijediti efikasno koordinisano postupanje različitih inspekcija, što je od posebne važnosti kada se ima u vidu da se značajan broj prijava građana odnosi na nadležnosti više inspekcija. 

Koordinacija je naročito važna prilikom pojačanog inspekcijskog nadzora u turističkim destinacijama Crne Gore, prilikom ljetnje i zimske turističke sezone, kada različite inspekcije djeluju zajednički na terenu u cilju sveobuhvatnog nadzora i brže razmjene međusobnih informacija. 

U posljednje vrijeme su značajni iskoraci napravljeni u cilju efikasnijeg djelovanja inspekcija u Upravi za inspekcijske poslove. Uvođenje naprednog elektronskog sistema JIIS, koji je finansiran preko IPA projekata, inspektorima je umnogome olakšalo i unaprijedilo svakodnevni rad. 

Ovaj sistem omogućava veoma brzu komunikaciju između različitih inspekcija, što je od velikog značaja kako se ne bi gubilo vrijeme na nepotrebnu pisanu komunikaciju. Bez ovakvog jedinstvenog informacionog sistema, kvalitet vršenja inspekcijskog nadzora ne bi mogao da se održi na sadašnjem nivou. 

Ono što na kraju želimo posebno naglasiti jeste da nas zabrinjava namjera Vlade da proces decentralizacije obavi u relativno kratkom roku, bez adekvatne studije, detaljne analize i bez uključivanja stručne javnosti i predstavnika inspekcija, koji bi mogli dati najznačajnije podatke u pogledu opravdanosti ovakvog poteza. Posebno nas čudi što se ovo dešava nakon 2023. godine, u kojoj su brojne inspekcije pokazale najveću efikasnost od početka svog postojanja. 

Brojni su argumenti koji čine opravdanim i neophodnim postojanje jedinstvenog inspekcijskog organa, kakav je Uprava za inspekcijske poslove, koje smo spremni prezentovati.

Cijeneći izuzetan napor Vlade Crne Gore u prethodnom periodu u cilju uspostavljanja boljeg i efikasnijeg sistema javne uprave, očekujemo Vašu posvećenost ovoj važnoj temi i razumijevanje za njenu kompleksnost. 

Stoga Vas još jednom molimo da, prije donošenja ovako krupne odluke, uključite inspektore i stručnjake iz različitih oblasti, kako bi se kroz argumentovanu razmjenu mišljenja došlo do odgovarajućih zaključaka da li je potrebno decentralizovati djelovanje inspekcija ili ipak zadržati jedinstveni organ i raditi na njegovom daljem unaprjeđenju. 

 

Izvor: Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.