Američki ministar odbrane Ostin ponovo primljen u bolnicu
Ostin (Foto: Guliver)

Američki ministar odbrane Ostin ponovo primljen u bolnicu

Američki ministar odbrane Lojd Ostin ponovo je juče primljen u bolnicu i ponovo je prenio funkcije na svoju zamjenicu, saopštio je Pentagon.

Ostin, kome je konstatovan rak prostate, nedavno je operisan, krio je svoj prvi odlazak u bolnicu u decembru što je izazvalo brojne kritike, zbog čega se izvinio.

On je prebačen u vojnu bolnicu Volter Rid u predgrađu Vašingtona zbog hitnog problema bešike, saopštio je portparol Vašingtona Pat Rajder.

Rajder je rekao da je ministar Ostin juče oko 17.00 po lokalnom vremenu prenio svoje funkcije na pomoćnicu Katlin Hiks.

Kasnije je Pentagon saopštio da je Ostin primljen na intenzivnu njegu.

Portparol je rekao da je Ostin i dalje imao tretmane i da su obaviješteni Bijela kuća i Kongres.

Nekoliko sati prije toga Pentagon je saopštio da je Ostin otišao u bolnicu sa potrebnim sistemima komunikacije koji su tajni i onima koji nijesu tajni da bi mogao da obavlja svoje dužnosti.

Na konferenciji za novinare 1. februara Ostin se izvinio što je držao u tajnosti svoju bolest i boravak u bolnici, a što je izazvalo brojne kritike u zemlji.

U sred izborne godine, kada SAD, kao prva svjetska vojna sila, prate dva velika rata, u Ukrajini i u pojasu Gaze, Ostin je operisan i dva puta je bio u bolnici, u decembru i u januaru, a da predsjednik Bajden o tome nije znao ništa.

Ministar je na konferenciji za novinare priznao da je to bila greška i rekao da se direktno izvinio Bajdenu, koji je, kako je naveo, reagovao ljubazno.

Zbog te tajnosi bili su zaprepaščeni čak i u redovima njegove demokratske stranke, dok su republikanci tražili Ostinovu ostavku.

Ovog puta njegovo Ministarstvo brzo je javilo za novi odlazak u bolnicu, mediji su bili obaviješteni nakon dva sata pošto je tamo prebačen.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.