Fotografija o kojoj bruji svijet: Mišićav, dva metra, uvukao se u bikini

Fotografija o kojoj bruji svijet: Mišićav, dva metra, uvukao se u bikini

Nebinarna osoba sporna u kampanji za brend donjeg veša

Pojedini Australijanci prijete da će bojkotovati brend donjeg veša "Bonds", nakon što se u reklami, u topu i brazilkama našla nebinarna osoba dugačke kose i brade.

Čuveni australijski brend donjeg veša koristio je dva nebinarna modela da bi reklamirao svoj novi model bikinija kao deo svog asortimana za Prajd 2024.

Kolekcija je usklađena sa kampanjom ponosa koja prikazuje transrodne modele, dreg kraljice, kao i ljude koji se identifikuju kao gej, biseksualci i panseksualci. Izgleda da je u cijeloj priči sporna osoba po imenu Majki, visoka dva metara, koja pozira u gornjem i donjem dijelu bikinija, kakve inače nose žene.

- Samo još jedna kompanija od koje nikada više ne treba ništa da kupujete - napisao je jedan korisnik mreže "X".

- Probudite se, bre, hajde ljudi! - napisao je drugi.

Lista proizvoda bila je ocijenjena jednom zvijezdicom od strane gnevnih kupaca, kako piše "Daily Mail".

- Kupovao sam "bonds", ali to više neću činiti, jer je vidjeti muškarca koji nosi žensku odjeću ozbiljno odvratno - napisao je jedan recenzent.

Kompanija je takođe na "Instagramu" predstavila fotografije kampanje ponosa, koja je bila preplavljena stotinama kritičnih komentara.

- Svi moji prethodno kupljeni artikli idu direktno u kantu. Ovo smeće nikome nije potrebno.

Treći je dodao da je uvreda za žene  to što muškarac reklamira bikini. Međutim, drugi su podržali potez kompanije donjeg veša, slaveći namjeru.

- Hvala vam, "Bonds", što ste pokazali svoju podršku i raznolikost nas koji nosimo "Bonds" - napisala je jedna osoba ispod objave kompanije na "Instagramu".

Drugi su, međutim, to uporedili sa situacijom "Rip Curl" ili "Bud Light".

Oba brenda su nedavno izazvala gnijev nakon što su koristili transrodne osobe za modeliranje ženske odeće.

Prošle nedelje, "Rip Curl" je predstavio transrodnu ženu Sašu Loverson na svojoj "Instagram" stranici Rip Curl Women u okviru kampanje kompanije Upoznaj lokalne heroje zapadne Australije.

Brend je naknadno izbrisao objavu i izvinio se.

                                                                                                                                                                                                                                           Izvor: (Ona.rs)

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.