Parlamentarna većina blizu tropetinske podrške
Skupština Crne Gore

Sastanak o izboru VDT-a

Parlamentarna većina blizu tropetinske podrške

Čelnici parlamentarne većine sastali su se večeras uz Podgorici, a zaključak je da su blizu neophodne većine za izbor vrhovnog državnog tužioca (VDT). Ta informacija potvrđena je Portalu RTCG u skupštinskoj većini. Kako nam je saopšteno, izvjesno je da su blizu potrebne tropetinske podrške, s tim što je konstatovano da jedan broj poslanika i političkih subjekata još nije odlučio da li će podržati nekog od kandidata. Prema našim saznanjima, ukupno 42 poslanika su najavili podršku a sedam će odlučiti o istoj nakon skupštinske rasprave.

O novom VDT Parlament će se izjasniti 27. januara.

Podsjetimo, na glasanju održanom 21. decembra 2023. godine, predloženi kandidat Tužilačkog savjeta, Maja Jovanović, nije dobila neophodnu dvotrećinsku podršku za izbor za Vrhovnog državnog tužioca Crne Gore, pa su se shodno članu 91 Ustava Crne Gore, stvorili uslovi da Skupština u drugom glasanju, tropetinskom većinom svih poslanika odlučuje o izboru vrhovnog državnog tužioca iz reda svih kandidata koji ispunjavaju zakonske uslove.

Maja Jovanović, Suzana Mugoša i Milorad Marković, kandidati su za vrhovnog državnog tužioca Crne Gore.

Mugoša i Marković saslušani su pred Odborom prije 8 dana.

Na sastanku je bilo riječi i o funkcionisanju vlade i koaliciji u Podgorici, ali za sada nema informacija o tome šta je zaključeno u tom dijelu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.