Zenović: Dijalogom do rešenja trenutnih nesuglasica između Crne Gore i Hrvatske
Predrag Zenović

Zenović: Dijalogom do rešenja trenutnih nesuglasica između Crne Gore i Hrvatske

Glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom Unijom Predrag Zenović kazao je da vjeruje da će dijalog biti rješenje trenutnih nesuglasica koje postoje između Crne Gore i Hrvatske.

"Uvjeren sam kako u dobronamjernost ministra odbrane Crne Gore Dragana Krapovića, ove Vlade, tako i u podršku koju Hrvatska pruža Crnoj Gori na evropskom putu", kazao je Zenović tokom gostovanja u Dnevniku TVCG. 

Naglasio je da je siguran da postoji opravdano uvjerenje da Crna Gora zaista jeste lider evropskih integracija.

"Crna Gora pregovara sa Evropskom unijom u jednom formatu koji je nasloženiji u istoriji evropskih integracija, i u takvim okvirima je lider", kazao je Zenović. 

Zenović je kazao da postoji optimizam da Crna Gora u mandatu ove Vlade dođe do interne spremnosti za evropske integracije.

"Postoje određeni problemi koji su bili u jednoj političkoj konstituciji Crne Gore u prethodnom periodu, ali upravo su se rješavanjem institucionalne krize važnim imenovanjima u pravosuđu i političkom dinamikom koja postoji između Vlade i Skupštine, sve su se ti problemi riješili i postoji optimizam da Crna Gora ovom dinamikom, u mandatu ove Vlade, može doći do interne spremnosti za integracije", poručio je Zenović. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.