Teško pijanstvo prethodni jednoj od najbizarniji svetskih priča: Kako je britanski oficir slobode lišio drvo?
Foto: Društvene mreže

Teško pijanstvo prethodni jednoj od najbizarniji svetskih priča: Kako je britanski oficir slobode lišio drvo?

U svijetu često pronalazimo priče koje nisu previše logične, a ova pomjera granice.

Jedna od najpoznatijih lokacija u gradu Landi Kotal (Pakistan) je drvo okovano lancima, koje tako stoji od 1899. godine. Uhapšeno je nakon “pokušaja bjekstva”, a naređenje je izdao britanski oficir Džejms Skvid.

Priča glasi ovako… Skvid je bio pod uticajem alkohola kada je pomislio da drvo “pokušava da se udalji od njega”, pa je odlučio da ga nauči pameti.

Naredio je da ga uhapse i vežu lancima za zemlju.

Tako je ostalo do današnjih dana, a smatra se simbolom ugnjetavanja britanske vlasti nad lokalnim stanovništvom, prenosi Telegraf.

Iako je Pakistan stekao nezavisnost 1947. godine drvo nije oslobođeno lanaca, a sa njegove grane visi tabla na kojoj piše “Uhapšen sam“.

“Jedne večeri je britanski oficir, jako pijan, pomislio da se selim sa prvobitne lokacije i naredio da me uhapse”, dodaje se.

Uhapšeno drvo je vrlo popularno među turistima koji dolaze sa svih strana da pogledaju jednu od najnevjerovatnijih scena ikada.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.