Odbor za bezbjednost i odbranu nije usvojio izvještaje Brđanina
Skupština Crne Gore

U Skupštini Crne Gore

Odbor za bezbjednost i odbranu nije usvojio izvještaje Brđanina

Odbor za bezbjednost i odbranu nije usvojio dva izvještaja direktora Uprave policije Zorana Brđanina.

Sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu počela je u 10 časova. Sjednicu je napustio ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović zbog sjednice Vlade. I poslanici DPS-a Nikola Janović i Danijel Živković napustili su sjednicu.

"Niti smo učestvovali u izboru Brđanina niti želimo da učestvujemo u njegovom razrješenju. Nijesmo željeli da učestvujemo u tom pravnom galimatijasu, imajući u vidu presudu Upravnog suda. Da je regularna situacija mi bismo glasali protiv izvještaja", rekao je Janović po izlasku sa sjednice, prenose Vijesti.

Odbor će razmatrao je izvještaje za vrijeme od 1. januara do 15. maja i od 15. maja do 23. novembra prošle godine.

Prema Zakonu o unutrašnjim poslovima, u slučaju da Odbor odbije izvještaj, o tome će obavijestiti ministra unutrašnjih poslova, koji nakon toga može pokrenuti proceduru razrješenja direktora policije.

Direktor UP Zoran Brđanin saopštio je danas da neće prisustvovati sjednici Odbora. 

"Razlog zbog kojeg cijenim da moje prisustvo nije potrebno na današnjoj sjednici Odbora leži u tome što je iz brojnih javnih nastupa političara prethodnih dana jasno da su političke partije, umjesto nadležnog Odbora za bezbjednost, na bazi sebi poznatih kriterijuma već donijele svoj sud o izvještajima koji su danas na dnevnom redu", istakao je, između ostalog Brđanin.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.