Snijeg na sjeveru Kine zatvorio puteve: Željeznički saobraćaj u prekidu, škole ne rade

Snijeg na sjeveru Kine zatvorio puteve: Željeznički saobraćaj u prekidu, škole ne rade

Velike sniježne padavine noćas su snijegom obavile veći dio sjeverne Kine zbog čega su danas u nekim djelovima zatvoreni putevi, prekinut željeznički saobraćaj i otkazana nastava u školama.

Crveno upozorenje za mećavu na snazi je bilo do sredine prije podneva u Džengdžuu glavnom gradu provincije Henan, a škole su zatvorene u tom gradu i još dva grada u Henanu, javila je državna televizija CCTV.

Aerodrom u Džengdžuu takođe je bio zatvoren do 11 sati po lokalnom vremenu.

Ukupno 134 dionica puteva u 12 provincija, uključujući 95 na autoputevima zatvoreno je jutros zbog snijega i ledenih uslova, javila je televizija. Nekoliko željezničkih linija u dva dijela provincije Šanksi su u prekidu.

Ovo je prvi veći snijeg ove godine za veliki dio Kine, izuzimajući planinske predjele na sjeveroistoku blizu granice sa ruskim Sibirom.

Tanak sloj snijega prekrio je krovove i parkirana vozila u centru Pekinga. Ulice su tamo uglavnom raščišćene, a radnici uklanjaju preostali snijeg sa trotoara.

Grupa za javni saobraćaj u Pekingu saopštila je da je jutros prekinuto 187 autobuskih linija. Neke linije podzemne željeznice dodaju vozove tokom jutarnje gužve, navela je televizija.

 

 

Izvor: Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.