Alhantouli sa Konatarom: Međunarodno pravo se mora poštovati
Foto: Građanski pokret URA

Alhantouli sa Konatarom: Međunarodno pravo se mora poštovati

Predsjednik poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA Miloš Konatar sastao se danas u Skupštini Crne Gore sa Rabijem Al-Hantoulijem, ambasadorom države Palestine u Crnoj Gori.

Konatar je u razgovoru istakao da se Građanski pokret URA zalaže za svijet bez ratova i promociju politike mira, suživota, tolerancije i njegovanja različitosti na svim meridijanima.

U tom kontekstu, Konatar je naglasio odnos 43. Vlade na čelu sa Dritanom Abazovićem prema civilima u Gazi.

On je napomenuo da je Crna Gora podržala Rezoluciju Ujedinjenih nacija kojom se poziva na hitno i trajno primirje u Gazi, da je Ministarstvo vanjskih poslova kojim je takođe koordinisao Dritan Abazović uplatilo humanitarnu pomoć ugroženim civilima u Palestini, istovremeno osuđujući napad Hamasa na državu Izrael, koji su odnijeli puno nevinih žrtava.

Konatar je naveo da su predstavnici Građanskog pokreta na nedavno završenom kongresu Zelenih Evrope glasali za usvajanje Rezolucije kojom se zalažu za okončanje nasilja u Izraelu i Palestini.

Ambasador Alhantouli upoznao je poslanika Konatara o stradanjima nedužnih Palestinskih civila, kako u Gazi tako i na Zapadnoj obali.

On ga je takođe informisao o aktivnostima Palestine na hitnom zaustavljanju rata u Gazi i okončanju višedecenijske izraelske okupacije Palestine u cilju postizanja pravednog mira zasnovanog na međunarodnom pravu.

Takođe, ambasador je predložio konkretne inicijative poput usvajanja Deklaracije o okončanju rata u Gazi.

Na kraju sastanka obje strane su zajednički konstatovale da svi moramo nastaviti da radimo na poštovanju međunarodnog prava i međnarodnog humanitarnog prava kako bi se zaustavio rat i postigao pravedan i trajni mir.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.