Filmski snimatelji u Kanadi slučajno pronašli olupinu broda staru 128 godina
Foto: klix.ba

Filmski snimatelji u Kanadi slučajno pronašli olupinu broda staru 128 godina

Ivon Drebert i Zak Melnik tražili su invazivne dagnje kod poluostrva Brus u Kanadi kada su naišli na potpuno neočekivano otkriće.

Riječ je o olupini broda "Afrika" koji je potonuo u oktobru 1895. godine dok je prevozio ugalj iz SAD-a u Oven Saund preko jezera Huron, prenosi Klix.ba. 

Prilikom potonuća broda smrtno je stradalo 11 osoba, a među njima je bio i kapetan Hans Larsen. Mjesto iz kojeg dolaze Drebert i Melnik nosi njegovo ime.

"Živimo na poluostrvu Brus u mjestu Larson's Kov. Ovo mjesto je dobilo ime po kapetanu broda 'Afrika' Hansu Larsenu. Tu su i ulice nazvane po ljudima koji su stradali u nesreći", rekla je Drebert.

Otkriće broda je donijelo mnogo besplatnog publiciteta za njihov dokumentarni film "All Too Clear" o invazivnim dagnjama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.