Lavice napravile prvi korak ka Geteborgu, slijedi duel sa Paragvajem

Lavice napravile prvi korak ka Geteborgu, slijedi duel sa Paragvajem

Pobjedom nad Kamerunom crnogorske rukometašice napravile su prvi korak ka Geteborgu. Da bi kolo prije kraja grupe osigurale dva boda za glavnu fazu potreban je trijumf nad autsajderom, selekcijom Paragvaja, sa kojom će igrati sjutra od 18 sati.

Još jedan rival iz Afrike savladan je bez problema. Razlika + 14 protiv Kameruna u prvom susretu sa selekcijom viceprvaka Afrike na startu Svjetskog prvenstva daju samopouzdanje rukometašicama Crne Gore. Naravno bilo je mnogo više pozitivnih stvari, posebno se istakla Marta Batinović sa 11 odbrana u prvom poluvremenu, trećim najboljim učinkom (11/13) u istoriji mundijala.

"Ja sam se trudila da ne primimo ni gol, da na poluvrijeme odemo sa nula primljinih golova, ali nije mi uspjelo. Međutim srećna sam zbog dobrih odbrana, zbog jednog od najboljih učinaka i zbog ekipa koja je uspjela da zaustavi rivala na samo dva gola u poluvremenu", kazala je Batinović.

Naredni protivnik pokazao je brojne slabosti na premijeri. Paragvaj je teško poražen od Mađarske, 23 razlike. Iako je Crna Gora veliki favorit, Dijana Mugoša ističe da je fokus jedino na našoj igri.

"Paragvaj je totalno drugačija ekipa od Kameruna. Malo niža, brža, oslanjaju se dosta na finte. Biće totalno drugačija utakmica. Ipak, mi se uvijek fokusiramo na nas, da mi iz utakmice u utakmicu budemo bolje. Spremićemo se za Paragvaj, ali najviše se spremamo da mi same odigramo na najboljem nivou. Mislim da uopšte neće biti problema", samouvjerena je igračica Krajove, koja je postigla četiri gola na otvaranju Mundijala u Skandinaviji.

Danas će rukometašice i sturčni štab odraditi trening i dodatno analizirati Paragvaj, ali na vidiku je derbi Mađarskom, direktni duel za što više bodova u glavnoj fazi.

"Ući ćemo sto posto u utakmicu, ali mi nismo došli da igramo protiv Kameruna i Paragvaja. Nađa prva prava utakmica je protiv Mađarica. Tako da se moramo spremiti za to što nas očekuje poslije. Ovo sve je dobro uigravanje za ono što nas, ako bog da i čeka u martu mjesecu u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Kažem još još jedno, nismo došle da se takmičimo sa Kamerunom i Paragvajem. Bez ikakvog potcjenjivanja, mislim da su oni rukometno ispod nas, da smo mi reprezentacija koja može da mnogo više pokaže na velikim smotrama. Ponavaljam, ovo je sve jedan dobar trening za ono što nas stvarno očekuje, a to su prvo Mađarice", dodala je Batinović.

Meč sa Paragvajem u Helsingborg areni igra se sjutra od 18 sati, a Mađarska i Kamerun sastaće se od 20.30.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.