Mediji: Ukrajinska tajna služba uništila prugu koja povezuje Rusiju i Kinu

Mediji: Ukrajinska tajna služba uništila prugu koja povezuje Rusiju i Kinu

Bajkalsko-amursku željeznicu pogodila je eksplozija u noći između 29. i 30. novembra u Severomujskom tunelu, u Burjatiji u Rusiji. Izvor ukrajinske Pravde u snagama bezbjednosti napominje da je ovo jedina željeznička veza između Rusije i Kine, a sada je ta ruta,, koju Rusija koristi i za vojno snabdijevanje paralizovana.

Izvor ukrajinske Pravde rekao je da iza eksplozije stoji Služba bezbjednosti Ukrajine (SSU).

Zvanično, služba još nije komentarisala ove događaje.

„Četiri eksplozivne naprave eksplodirale su dok je prolazio teretni voz. Na mjestu događaja sada radi FSB, a željezničari bezuspješno pokušavaju da umanje posljedice specijalne operacije SSU“, rekao je izvor ukrajinskog pravosuđa.

Izvor:AntenaM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.