”Plavi” novi lideri: Budućnost slavila u goleadi, Sutjeska zaustavila Dečić

”Plavi” novi lideri: Budućnost slavila u goleadi, Sutjeska zaustavila Dečić

Budućnost je novi lider Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige - 'plavi'“ su u odličnom meču pod Goricom poslije preokreta savladali Mornar 4:3 i dobili 'poklon' iz Nikšića od najvećeg rivala jer je Sutjeska zaustavila Dečić (1:1).

Ekipa Mladena Milinkovića nakon 17 mečeva ima 35 bodova, jedan više od Tuzana.

Budućnost je protiv Mornara povela u četvrtom minutu preko Stefana Almeide, ali su gosti preokrenuli za 20 minuta pogocima Ermina Seratlića iz slobodnog udarca i Balše Dubljevića nakon duplog pasa sa Markom Ćetkovićem.

,,Plavi“ su izjednačili u 27. kada je Vasilije Adžić primio loptu između dva igrača i pogodio sa sedam metara.

Drugi preokret na meču dogodio se u 52. kada je Marko Mrvaljević bio najspretniji u gužvi poslije odbranjenog udarca glavom Orahovca nakon slobodnog udarca, da bi isti igrač povisio na 4:2 u 64. na asistenciju Grbića.

Nije to bio kraj uzbuđenjima pod Goricom jer je Kris Marlon Ondon-Mba iskoristio loše postavljanje ofsajd zamke da smanji na 4:3.

U Nikšiću je Dečić vodio od 44. minuta preko Draška Božovića iz jedanaesterca, a konačan rezultat postavio je Marko Matanović u 63.

U prvom meču 17. kola, Mladost Donja Gorica u gostima je pobijedila Arsenal – 2:0.

U 30. minutu je Abdulsamed Abdulahi doveo goste u vođstvo, a trijumf je ovjerio Aleksa Maraš u 57.

Dvije utakmice nijesu odigrane zbog snijega – Jezero – Rudar u Beranama i Jedinstvo – Petrovac u Bijelom Polju.

Jezero i Rudar sastaće se sjutra na Kampu FSCG u Podgorici od 13.30 sati, dok će datum odigravanja drugog odgođenog meča biti naknadno određen.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.