Moto GP: Banjaja odbranio titulu

Moto GP: Banjaja odbranio titulu

Italijanski vozač Frančesko Banjaja odbranio je titulu prvaka svijeta u motociklizmu. Vozač Dukatija je u poslejdnjoj rundi Moto GP šampionata, na trci za Veliku nagradu Valensije, shvatio da je šampion početkom trke, kada sa staze izletio njegov jedini konkurent Horhe Martin.

U šestom krugu Martin je inicirao kontakt sa Markom Markezom, koji je inače vozio posljednji put za Repsol Hondu, a obojica su završili u šljunku u prilično ozbiljnom udesu.

Srećom, obojica su bili dobro poslije pada.

Martinovo izlijetanje značilo je samo jedno – Banjaja je i teoretski odbranio naslov.

Pred start trke Italijan je imao 14 poena prednosti u odnosu na Martina, pa mu je za pobjedu bilo potrebno i peto mjesto, bez obzira na to šta Martin učini.

Bila je to druga titula i druga zaredom za 26-godišnjeg momka iz Torina, koji u najjačoj kategoriji vozi od 2019. godine.

Šesti put u modernoj istoriji MotoGP šamponata odluka o šampionu donijeta je u posljednjoj trci sezone.

Prethodne sezone u Valensiji je Fabio Kvartararo u posljednjoj trci sezone imao šansu, doduše veoma malu, da stigne do titule, ali je “Peko” iskoristio prednost od 23 boda u susret prethodnoj trci.

Prije toga odluka o novom šampionu u posljednjoj rundi padala je 2006, 2013, 2015. i 2017. godine.

Izvor:DAN

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.