Ilustracija

Radulović i Lekić poručili

"Ozbiljno shvatiti uvođenje sankcija Davidoviću i Mićunoviću"

To što su SAD uvele sankcije crnogorskim državljanima Miodragu Daki Davidoviću i Branislavu Mićunoviću, zbog, kako je navedeno, povezanosti sa kriminalom i zlonamirnim uticajem Rusije u regionu, naše institucije, ali i političari, trebalo bi da shvate ozbiljno, poručuje pravnik Veselin Radulović. Advokat Damir Lekić smatra da je riječ o mjeri opreza, ali i političkoj poruci.

“Očekujem da prije svega tu poruku od strane Sjedinjenih Američkih Država shvate nadležne službe, naravno to bi trebalo da shvate i političari, jer ono i jeste možda jedna vrsta poruke političke, takoreći , koja u suštini šalje signal vladi Crne Gore i ostalim nadležnim službama da imamo ozbiljniji problem sa organizovanim kriminalom, da je organizovani kriminal ne zna za ideološke, političke, nacionalne, religijske ili bilo koje druge razlike kojima se političari bave godinama”, katao je Radulović.

Da bi odluku SAD-a trebalo tumačiti na dva načina, kaže advokat Damir Lekić. Prvo, da država ima neka operativna saznanja koja ne može da dokaže, ali i da ne želi da Davidović i Mićunović imaju slobodan pristup njihovoj teritoriji kako ne bi prouzrokovali neku štetu u smislu izvršenja krivičnog dela, ali i kao političku odluku.

“Amerika je jedna slobodna demokratija, jedna ozbiljna zemlja, a i ona, vjerujte, je vođena politikom, tako da što se tiče konkretno tih sankcija, to treba razmotriti i dobro videti u čemu se to radi, jer opet da ta lica eventualno krivično potražuje zbog nečega, ona bi potraživala drugim institutima kao što su recimo Interpolove potjernice kada bi eventualno se gledalo da li ima uslova da se isporučuju ili ne, recimo za krivična djela koja su izvršili u Americi ili protiv Amerike”, kazao je Lekić.

Lekić dodaje i da prema njegovim saznanjima još uvek nema aktivnih postupaka protiv Davidovića i Mićunovića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.