Bajden uporedio Putina i Hamas; Kremlj: To je neprihvatljivo
Džozef Bajden

“Putinovo prezime sastavni dio dnevne politike u SAD“

Bajden uporedio Putina i Hamas; Kremlj: To je neprihvatljivo

Izjava predsjednika SAD Džozefa Bajdena u kojoj je ruskog predsjednika Vladimira Putina uporedio sa palestinskim ekstremističkom organizacijom Hamas je neprihvatljiva, saopšteno je iz Kremlja.

“Ne prihvatamo takav ton prema Rusiji i prema našem predsjedniku. Putinovo prezime je sastavni dio unutrašnjeg političkog života SAD. To je očigledno“, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Ocenio je da je sada “opasno vrijeme“ i da će ruski građani biti ugroženiji kada Izrael počne svoju očekivanu kopnenu operaciju u Gazi, piše TASS.

Peskov je odbio da kaže ko će predstavljati Rusiju na mirovnom samitu u Kairu u subotu.

Bajden je prošle noći u govoru naciji preko televizije osudio palestinsku ekstremističku organizaciju Hamas i Putina, rekavši da „zajednički motiv“ stoji iza napada na Izrael i invazije na Ukrajinu.

“Hamas i Putin predstavljaju različite prijetnje, ali imaju jednu zajedničku stvar: žele da u potpunosti unište demokratiju u susjedstvu“, rekao je Bajden u govoru iz Ovalnog kabineta Bijele kuće, tek drugog takvog otkako je na čelu države.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.