Abazović: Brzo ćemo poslati avion po crnogorske građane u Izraelu
Dritan Abazović

Abazović: Brzo ćemo poslati avion po crnogorske građane u Izraelu

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da će Vlada brzo uputiti avion nacionalne aviokompanije Air Montenegro za crnogorske građane u ratom zahvaćenom Izraelu.

“Ima sportista, turista, raznih kategorija građana. Uglavnom, završavaju se sve procedure. Znate da postoji jedan sjekjuriti klirens koji je specifičan za Tel Aviv zbog aktivnosti. Mi ćemo svoj avion uputiti za naše građane i mislim da će se to realizovati jako brzo”, istakao je Abazović, odgovarajući na pitanja novinara nakon polaganja kamena temeljca za izgradnju nove osnovne škole u Radovićima.

Pozvao je sve građane koji žele da se evakuišu da se prijave i iskoriste tu priliku.

“Ne znamo kakav će biti razvoj događaja i da li će biti zatvaranja aerodroma. Građani mogu da računaju da će avion naše kompanije poći po njih”, istakao je Abazović.

Prema trenutno raspoloživim informacijama Ministarstva vanjskih poslova, nema crnogorskih državljana među stradalima i povrijeđenima u Izraelu.

Do jutros se javilo 50 naših državljana, od čega je 37, za sada, izrazilo želju da se vrati u Crnu Goru.

Kako bi se u uslovima narušene bezbjednosti u Izraelu, uspješno realizovala evakuacija naših državljana, važno je da Ministarstvu vanjskih poslova što prije dostave precizne lične podatke i mjesto gdje se nalaze, putem kontakata u nastavku

Ministarstvo vanjskih poslova: [email protected] +382 20 416 382, Konzulat u Tel Avivu na čelu sa počasnim konzulom + 972-9-8987781.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.