U SAD već oboren neslavni rekord po broju masovnih ubistava u jednoj godini
Ilustracija

U SAD već oboren neslavni rekord po broju masovnih ubistava u jednoj godini

Do sada je ove godine u SAD bilo 35 masovnih ubistava, najviše u jednoj godini.

Po zajedničkoj bazi podataka novinske agencije AP, dnevnika i RTV “USA Today“ i Univerziteta Nortistern, ukupno je ove godine 171 osoba izgubila život u masovnim ubistvima.

Ta baze podataka koristi definiciju savezne policije SAD – FBI: masovnim ubistvima se smatraju namjerne smrti u istom slučaju četiri osobe ili više za 24 sata, ne računajuči ubicu.

Po toj bazi podataka, od 2006. godine do sada je u SAD bilo više od 560 masovnih ubistava u kojima je poginulo 2.900 ljudi, a 2.000 je ranjeno.

Najnovije masovno ubistvo u SAD dogodilo se u prošlu nedelju u kući kod Čikaga, gdje su iz nepoznatih razloga ubijeni jedan par, njihovo dvoje djece i tri psa, a policija je saopštila da je osumnjičeni za kojim se tragalo, dva dana kasnije poginuo u sudaru.

Po detaljnom popisu AP svih 35 ovogodišnjih masovnih ubistava u SAD, većina je bila u okviru porodice, među susjedima i osobama koje su se poznavale, kao i na sadašnjem ili bivšem radnom mjestu ubice. Motiv niza ubistava nije poznat, a ima i nerasvetljenih uprkos višemjesečnoj istrazi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.