Izgubio se nevidljivi lovac F-35: Američka vojska moli za pomoć
Ilustracija

Izgubio se nevidljivi lovac F-35: Američka vojska moli za pomoć

Američki borbeni avion F-35 nestao je u Južnoj Karolini nakon što se pilot katapultirao. Vojni službenici pozivaju građane da im pomognu u pronalaženju nevidljive letjelice.

Potraga za borbenim avionom F-35B Lightning II usmjerena je na dva jezera nakon što se pilot marinaca katapultirao iznad Sjevernog Čarlstona iz nepoznatog razloga.

Američki vojni zvaničnici apelovali su na javnost za pomoć u pronalaženju borbenog aviona nakon što mu se izgubio trag negdje iznad Južne Karoline kada se pilot katapultirao.

Pilot se sigurno spustio padobranom u Sjeverni Čarslton oko 14 sati i prebačen je u lokalnu bolnicu, gdje je u stabilnom stanju, saopštila je bolnica Melani Salinas. Ime pilota nije objavljeno, piše Gardijan.

Na osnovu lokacije i putanje nestalog aviona, potraga za mlaznim avionom F-35 Lightning II bila je usmjerena na jezera Multri i Marion, rekla je viša glavna narednica Heather Stanton u združenoj bazi Čarlston. Oba su jezera sjeverno od Sjevernog Čarlstona, prenosi Dnevnik.hr.

Lokalna kongresmenka Nensi Mejs rekla je: "Kako ste, do đavola, izgubiti F-35? Kako nema uređaja za praćenje, a mi tražimo od javnosti šta – da pronađu mlažnjak i predaju ga?".

Zvaničnici još uvijek istražuju zašto se pilot katapultirao, navele su vlasti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.